Boekpresentatie

Fietsavonturen gebundeld in Zijwieltjes & verzuurde benen

Print
Fietsavonturen gebundeld in Zijwieltjes & verzuurde benen

Wim Daniëls presenteert op 26 juli Zijwieltjes & verzuurde benen.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Molenhoek / Mook -

De renners in de Tour de France zijn op weg naar de finish in Parijs. Op zondag 28 juli sprint het peloton om de laatste etappewinst. Een etmaal later komen wielrenners van Nederlandse en buitenlandse allure aan de start in het profcriterium Daags na de Tour in Boxmeer. Het Stichting De Kneep brengt een hommage aan Daags na de Tour en presenteert op vrijdag 26 juli de bundel Zijwieltjes & verzuurde benen uit.

De Kneep is een collectief van allerhande soorten taalmakers, van (regionale) schrijvers, dichters, vloggers, bloggers en slammers. Zijwieltjes & verzuurde benen is een bloemlezing waaraan 52 schrijvers uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben meegewerkt. Verhalen, gedichten en liedjes met de fiets, het fietsen of het wielrennen als thema. Een tweedeling maakt het boek interessant voor een grote groep lezers en geïnteresseerden. Het eerste deel bevat de bijdragen die de regionale schrijvers hebben ingestuurd na een oproep van De Kneep. Ontroerende bijdragen, die een traantje doen wegpinken. Grappige anekdotes, die de kern van een verhaal vormen en hier en daar zelfs een licht erotisch getinte verwijzing naar de fiets. Het tweede deel bevat geschreven portretten van dertien profrenners uit de regio en amateurs van naam. De verhalen zijn opgetekend door schrijvers uit de regio en voorzien van fraaie foto’s. Op één na leven die renners nog. De oudste wielrenner is Harry van der Kamp (1929) uit Gennep, die op 17-jarige leeftijd al profrenner werd en nog steeds te boek staat als de jongste Nederlandse prof ooit. Uiteraard ontbreken de drie broers Van Katwijk uit Oploo niet, net zomin als makelaar Twan Poels, Wil de Vlam of de in maart dit jaar overleden rondebaas Ad Rijnen, die Daags na de Tour groot maakte. In de aanloop naar Daags na de Tour gaat schrijver en boeken- en fietsliefhebber Wim Daniëls de presentatie van Zijwieltjes & verzuurde benen voor zijn rekening nemen. Tijdens het Wielercafé, op vrijdag 26 juli om 19.00 uur in het buitentheater van De Weijer. Na het interview over de totstandkoming van het boek reikt hij het eerste exemplaar uit aan een of meer van de geportretteerde profrenners. Het boek gaat vanaf dan in de verkoop.