Koppel geeft kinderen namen van sterke dranken en krijgt nu bakken kritiek

Print
Koppel geeft kinderen namen van sterke dranken en krijgt nu bakken kritiek

Sarah en Steven Mennell. Afbeelding: ShutterStock/Facebook/AD

Een Brits koppel krijgt de wind van voren nadat bekend werd dat hun twee kinderen de namen van alcoholische dranken dragen: Jackdaniel en Tiamarie. Sarah (35) en Steven (36) Mennell dienden hun critici echter meteen van repliek.

De storm stak op nadat de moeder van het gezin uit Kingston upon Hull - ten oosten van Manchester – deze week in een lokale krant vertelde dat ze honderden euro’s uitgaf aan het schooluniform van haar kinderen. Er kwamen veel reacties op het artikel. Die gingen echter niet over het uitgavepatroon van de ouders, wél over de namen die ze twee van hun vijf kinderen hadden gegeven.

,,Kindermishandeling”, klonk het en Sarah werd in niet mis te verstane bewoording verweten dat ze een alcoholprobleem had. Ook de grapjes bleven niet achterwege: ,,Hun vader Johnny Walker heeft overuren gedraaid”, reageerde iemand. En: ,,Hij heeft nog twee andere kinderen die Stella en Glen Fiddich heten. Geweldige familie.” Voor alle duidelijkheid: de andere drie kinderen heten Sydney, Princess en Albert.

In een lange post op Facebook heeft het koppel - dat een bedrijf runt dat kinderfeestjes organiseert - de critici nu van repliek gediend. Sarah schreef dat haar kinderen helemaal niet naar een whiskymerk en koffielikeur zijn vernoemd. ,,Jackdaniel is eigenlijk vernoemd naar een Olympische loopcoach”, zegt ze. ,,We vonden het grappig dat zijn team gesponsord werd door Jack Daniels. Toen ik zwanger was van Jackdaniel, zagen we op een scan zijn armpjes en beentjes bewegen, alsof hij aan het lopen was. En zo kwamen we op zijn naam. Hij weet dat zelf ook.”

Vakantie

Tiamarie zou vernoemd zijn naar een Spaanse serveerster met dezelfde naam. ,,We vonden dat leuk klinken toen we er op vakantie waren”, aldus Sarah. ,,Als ze een jongen was geweest, hadden we haar vernoemd naar een Portugese voetballer Tiago, omdat ik gek was op voetbal toen ik Steven leerde kennen.”

Aan de kritiek tilt Sarah niet zo zwaar, want die krijgt het gezin wel vaker. Maar ondertussen deelt ze toch ook maar een video op datzelfde Facebook waarin ze de kinderen zelf aan het woord laat komen. Ze vertellen allemaal dat ze van hun naam houden en deze nooit zouden willen veranderen als ze daartoe de kans kregen. ,,Het is míjn leven, stop met al die jaloezie rond onze namen en focus je op je eigen leven”, aldus Jackdaniel. ,,Je hebt vast wel iets beters te doen dan ons te pesten.”

Dronken

En hoe het zit met het drinkgedrag van hun ouders? ,,Ze drinken amper”, aldus de jongen. ,,Ze zijn een keer in de twee maanden dronken. In de drie maanden, om eerlijk te zijn.”

Volgens vader Steve zouden zijn vrouw en hij een keer per maand op stap gaan als hun loon binnenkomt, maar zou het er altijd heel rustig aan toe gaan, zo vertelde hij de Britse krant Daily Mail.