Geldautomaten

Opnieuw plofkraak op geldautomaat in Aken

Print
Opnieuw plofkraak op geldautomaat in Aken

De ravage in Landgraaf Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Onbekenden hebben een geldautomaat opgeblazen in de Roermonder Strasse in Aken.

Bij de zoektocht naar de daders heeft de Akense politie onder andere de Nederlandse collega’s ingeschakeld. Dinsdag is in Landgraaf op een vergelijkbare manier een geldautomaat gekraakt en maandag gebeurde hetzelfde aan de Pontdriesch in Aken.

De geldautomaat bevindt zich in het voorportaal van een supermarkt. Omwonenden schrokken wakker van een luide knal. De flappentap werd zwaar beschadigd. Het is niet duidelijk waarmee de automaat werd opgeblazen. Volgens de brandweer is er geen instortingsgevaar voor het gebouw. De politie kan niets zeggen over de omvang van de schade en kan evenmin vertellen of de daders geld hebben bemachtigd. De daders zijn er met een donker voertuig vandoor. Dat was bij de plofkraken eerder deze week ook het geval.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen