Zeg het maar… Lois Notten

Print
Zeg het maar… Lois Notten

Zomerkoningin Lois Notten omgeven door de hofdames. Afbeelding: Jo Dohmen

Elsloo / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen -

In Elsloo barst zaterdag 13 juli Parade Mundial los. Zomerkoningin Lois Notten (19) zal het stralend middelpunt zijn tijdens de optocht. Zij vertelt wat er allemaal gaat gebeuren.

Sinds dit jaar heet het festival Parade Mundial. Waarom is de naam eigenlijk veranderd?

„De naam Carnaval Mundial is aangepast om de nadruk niet op carnaval te leggen. Voorheen organiseerde de carnavalsvereniging de Sajelaire het evenement alleen, sinds deze editie is de organisatie in handen van een stichting, waar overigens de carnavalsvereniging ook nauw bij betrokken is. Parade Mundial dekt de lading beter.”

Jij bent in mei uitgeroepen tot zomerkoningin. Hoe bijzonder is dat voor je?

„Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht, totdat het wee jaar geleden thuis ter sprake kwam. Vanaf dat moment wilde ik het graag worden. Ik ben geboren en getogen in Elsloo en er nog steeds.”

Wat doet de zomerkoningin zoal?

„Mijn eerste acte de présence gaf ik toen de mei-den werd opgezet door de jonkheet. Zaterdag bij de parade ben ik het middelpunt van de stoet. Daarbij word ik bijgestaan door de hofdames. Dat zijn mijn vriendinnen Jaimy Habets, Esmee Wagemans, Evi van Osch en Mirre Cremers.”

Waar verheug je je het meeste op?

„Eigenlijk de hele dag. Om 16.30 uur begint het met de opening van de wereldmarkt waar ook al artiesten optreden. De parade zelf is natuurlijk ook bijzonder. Deze start om 18.00 uur en loopt door de oude kern van Elsloo. Er lopen 21 muziek- en dansgroepen mee. En daarna barst er een feest los. Er zijn negen plaza’s met thema’s over de hele wereld. Die wil ik allemaal gaan bezoeken.”

Dus de zomerkoningin gaat samen met haar vriendinnen swingend door Elsloo?

„Dit maak je maar één keer mee in je leven dus ik ga er volop van genieten. We gaan er een feestje van maken.”