Broekmans uit Panningen neemt filialen van bakker Korsten over

Print
Broekmans uit Panningen neemt filialen van bakker Korsten over

De hoofdvestiging van bakkerij Korsten aan de Maaspoort in Weert zal naar verwachting volgende week weer openen. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Nederweert / Panningen / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De hoofdvestiging aan de Maaspoort in Weert, een tweede filiaal in Weert en het filiaal in Nederweert van bakkerij Korsten worden overgenomen door Broekmans uit Panningen.

Bakker Thijs Broekmans uit Panningen heeft hier vrijdag overeenstemming over bereikt met curator Peter Brouns van bakkerij Korsten uit Weert. Korsten is eerder deze maand failliet verklaard door de rechtbank waardoor 90 medewerkers van de in totaal 8 filialen thuis kwamen te zitten. Volgende week krijgen 30 tot 35 personeelsleden een contract bij Broekmans aangeboden en zullen naar verwachting volgende week al aan de slag kunnen.

Broekmans wil de broden, vlaaien en patisserie in de eigen bakkerij in Panningen laten vervaardigen en de producten in de filialen van Korsten aan de Maaspoort en het Oranjeplein in Weert en in Nederweert aan de man brengen. Voor de overige filialen van Korsten gaat curator Brouns volgende week nog in gesprek meteen aantal serieuze kandidaten die een of twee filialen willen overnemen, daar hoopt Brouns snel duidelijkheid over te krijgen.