Zomerserie: Op bezoek in Genhout

‘Het is zo mooi wonen hier, ik hoop hier mijn hele leven te kunnen blijven’

Print
‘Het is zo mooi wonen hier, ik hoop hier mijn hele leven te kunnen blijven’

Thea Henssen bij het kruisbeeld ‘Alles geet veurbie’ op het Ommetje Genhout. Afbeelding: Marianne Eussen

Groot Genhout / Klein Genhout -

In de zomerserie van VIA Limburg belicht de redactie elke week een leuk dorp uit de regio. Deze week vertelt Thea Henssen over Genhout.

Hoe lang woont u al in Genhout?

„Hier ben ik geboren en getogen. Het is zo mooi wonen hier, ik hoop hier mijn hele leven te kunnen blijven. Het is fijn om de schoolkinderen te horen en om in de tuin bezig te zijn. Ook kan ik gemakkelijk bij mijn familie langsgaan die ook in het dorp woont.”

Wat betekent Genhout voor u?

„Alles! Ik ken veel mensen en zij kennen mij, dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Iedereen zegt elkaar gedag. Maar het komt niet vanzelf naar je toe. Mijn motto is dan ook: ‘je kunt blijven zitten, of je kunt er iets van maken’. Ik kies steeds voor dat laatste.”

Welke activiteiten doet u zoal?

„Met twee anderen ben ik koster van de Hubertuskerk. Daarnaast ben ik lid van Zij-Actief en het zangkoor en ga ik met bejaarden boodschappen doen. Die opsomming vind ik niet zo belangrijk. Ik doe graag iets voor een ander.”

Wat betekent dat dan voor u?

„Het geeft me veel voldoening als ik iets kan betekenen voor een ander. Bijvoorbeeld bij een gesprek in de kerk, dan vertrouwen mensen we wel eens hun zorgen toe. Velen hebben weinig tijd. Ik vind het fijn om voor een ander even tijd te maken.”

Welk plek vindt u het mooiste?

„De kerk en ook het veld op mijn Ommetje Genhout.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen