Zomerserie: Deze zomer in Berg aan de Maas

Augst-Cultuurfestival in teken van vrijheid

Print
Augst-Cultuurfestival in teken van vrijheid

Het Augst-Cultuurfestival is voor jong en oud. Afbeelding: Rob Oostwegel

Berg -

Deze zomer is staat Berg aan de Maas vooral in het teken van het Augst-Cultuurfestival, waarvan de voorbereiding bijna het hele jaar duurt.

Augst-Cultuurfestival

Het Augst-Cultuurfestival is een cultureel evenement dat dit jaar voor de 73ste keer is. Het thema is ‘Vrijheid’. Van vrijdag 16 augustus tot en met maandag 19 augustus bruist het Maasdorpje van de activiteiten. Zondag is er om 12.00 uur zang, dans, toneel en cabaret. Om 13.30 uur begint de Augst-Cultuurparade waarin Aniek de hoofdrol heeft.

Het festival voor alle leeftijden en gratis toegankelijk. Elke avond treedt er een band op in het feestpaviljoen. Augst-Cultuurfestival is onderdeel van de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Veerpont

Deze verbinding maakt het mogelijk voor fietsers en wandelaars van en naar België de Maas over te steken. Berg aan de Maas is startpunt voor diverse fiets- en wandelroutes. Fietsknooppuntenroute 27 doorkruist het dorp.

Water

Het dorp was al in de 16de eeuw een parochie met een eigen kerkgebouw. In het verleden is Berg meermaals bedreigd door overstromingen van de Maas. Het dorp ligt, sinds in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw aan de oostelijke zijde het Julianakanaal gegraven is, ingeklemd tussen twee grote waterlopen.

Kijk voor meer activiteiten in de regio op www.uittipslimburg.nl