Zomerserie: Op bezoek in Berg aan de Maas

Vakantiegevoel aan de Maasoever

Print
Vakantiegevoel aan de Maasoever

Augstkoningin Aniek Hornesch op de veerpont bij haar geliefde Maasoever. Afbeelding: Marianne Eussen

Berg -

In de zomerserie van VIA Limburg belicht de redactie elke week een leuk dorp of fraaie wijk uit de regio. Deze week vertelt Augstkoningin Aniek Hornesch over Berg aan de Maas.

Ging er een grote wens in vervulling toen je hoorde dat je Augstkoningin werd?

„Zeker, dat wilde ik al jaren, dus ik vind het super. Het is echt een feest van het dorp en ook mensen uit heel Limburg komen hier naar toe.”

Wat gaf voor jou de doorslag om je verkiesbaar te stellen?

„Vorig jaar hielp ik mee met het stofzuigen van een wagen. Ik stond daar best hoog, keek eens om me heen en dat beviel me wel.”

Waarom is de naam veranderd in Augst-Cultuurfestival?

„De vroegere naam Oogstdankfeesten dekte de lading niet meer. De oogst is nu minder en ook leven er minder mensen van de oogst. Het feest, altijd in augustus, is nu moderner met een knipoog naar de herkomst.”

Wat vind je zo mooi aan wonen in het dorp?

„Het ons-kent-ons-gevoel en dat de mensen die je kent in de buurt zijn.”

Wat is voor jou de mooiste plek in het dorp?

„Dat is de Maasoever. Hier heb ik altijd een vakantiegevoel. Er is veel groen, water en een mooi uitzicht op België. We gaan hier ook vaker wandelen met de hond. Het fietstoerisme is in opkomst, dat wordt ook gepromoot.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen