Zevende tijd Verstappen in tweede training

Print
Zevende tijd Verstappen in tweede training

Afbeelding: AFP

Max Verstappen heeft de zevende tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië.

De Limburger was net als in de eerste sessie langzamer dan zijn teamgenoot bij Red Bull, Pierre Gasly. De Fransman was in de eerste vrije training nog de snelste geweest op het nieuw geasfalteerde circuit Silverstone, maar zette in de tweede training de vijfde tijd neer.

Lees ook: Bij Max Verstappen is de druk van de ketel

Valtteri Bottas klokte in zijn Mercedes de beste ronde: 1.26,732. Zijn kopman Lewis Hamilton, de huidige leider in het kampioenschap, was een fractie langzamer: 1.28,801. Charles Leclerc noteerde in zijn Ferrari de derde tijd (1.26,929), diens teamgenoot Sebastian Vettel reed de vierde tijd: 1.27,180.

„Nee, dit was niet m’n beste dag”, erkende Verstappen. „Het was allemaal nog niet goed genoeg. Maar ik geloof wel dat er nog veel goed te maken is.” Die conclusie durfde hij wel aan omdat hij vooral naar grip zocht op het rappe circuit in het hart van Engeland. ,,Het was de hele tijd zoeken naar balans. Veel glijden, het liep allemaal niet erg comfortabel. En deze baan is ook al niet zo eenvoudig voor de banden, met al die snelle bochten. Dus daar moeten we nog eens goed naar kijken.”

Tegelijkertijd stelde hij vast dat hij ’s morgens meedraaide in het tempo van de Mercedessen en ‘s middags ook binnen een seconde bleef (0,830) van de snelste tijd van Valtteri Bottas. ,,Zelfs met de problemen aan mijn wagen staan we er helemaal niet zo ver bij vandaan. Dus dat is positief”, meende de Limburger. ,,Maar er is zeker nog werk aan de winkel voor de kwalificatie, want zoals de auto nu is, ben ik niet in staat Mercedes en Ferrari daar uit te dagen.”

Aankondiging F1 GP GROOT-BRITTANIE 2019. Video: De Limburger