Matt Simons opent hoofdpodium Bospop met braaf, prima optreden

Print
Matt Simons opent hoofdpodium Bospop met braaf, prima optreden

Matt Simons op Bospop. Afbeelding: Harry Heuts

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

RECENSIE - Het optreden van Bospops opener van het hoofdpodium, de New Yorkse singer-songwriter Matt Simons, gaat gepaard met een pittige plensbui halverwege. Dat mag de pret niet drukken, want de 32-jarige artiest zorgt voor een prima speelbeurt met zijn vierkoppige band die gedurende het optreden wordt uitgebreid met twee blazers.

Simons begint zijn set rustig, met Bonnie & Clyde (Getaway) van zijn album uit 2015. Vanaf het tweede nummer voert hij het tempo echter op, met prettige liedjes waarop gedanst kan worden – te beginnen met Lose Control. Het publiek laat dat ook zeker niet achterwege.

GTST

Zeven jaar geleden leerde Nederland de muzikant kennen toen zijn lied With You in een emotionele scène in Goede Tijden Slechte Tijden werd gebruikt. Het leverde hem het nodige succes op. Een paar jaar later deed ook Catch & Release het goed, eigenlijk vooral dankzij de remix ervan die het Roermondse dj-duo Deepend maakte. Later volgde nog een duet met Marco Borsato, waarvoor diens Breng me naar het water deels in het Engels werd vertaald. Uiteraard houdt hij het vandaag bij de volledig Engelstalige versie omdat zijn Nederlands begrijpelijkerwijs niet goed genoeg is – ook al vertoefde hij een tijdje in Amsterdam.

Braaf

Alhoewel Simons tijdens dit optreden niet echt verrast – hij zit het grootste deel van de tijd zingend en net iets te braaf aan de piano – valt er weinig op aan te merken. Dat twee blazers een nummer te vroeg op het podium verschijnen en maar snel weer afdruipen, is een van de weinige spontane momenten. Desalniettemin is het geestig, net als het vleugje van Stevie Wonders Isn’t she lovely in de set. Het publiek veert niet veel later op bij zijn recente succesnummers: Open Up en We can do better. Dan schijnt inmiddels de zon weer. Misschien komt dat een beetje door het uur aan vrolijkheid dat Simons Bospop zojuist heeft gegeven.

Het meest besproken onderwerp met betrekking tot Bospop is de Britse zanger Sting. Komt hij wel of niet naar het festival in Weert?

Wat is voor de bezoeker nou hét ultieme Bospop-gevoel?

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen