Teunissen is heel blij voor Groenewegen

Print
Teunissen is heel blij voor Groenewegen

Mike Teunissen in het geel. Afbeelding: EPA

Heel blij was Mike Teunissen dat ploeggenoot Dylan Groenewegen zijn etappezege in de Ronde van Frankrijk eindelijk op zak had.

De renner uit Ysselsteyn won zelf de eerste rit in de Tour in Brussel toen Groenewegen ten val kwam, maar in de zevende rit naar Chalon-sur-Saône konden de mannen van Jumbo-Visma de sprinter van de ploeg goed in stelling brengen. „We weten dat hij de snelste is. We wilden ervoor zorgen dat hij vrijuit kon sprinten”, zei Teunissen.

Juiste wiel

De sprinttrein van Groenewegen zat al vroeg op kop in de slotkilometers, maar dat was volgens Teunissen niet erg. „Je ziet dat Wout van Aert en Amund Grøndahl Jansen zo sterk zijn. We zaten er liever te vroeg, zodat we het juiste wiel konden kiezen. Ik maakte wat ruimte en hij had een aardig wiel. De aanloop naar de sprint was zeker nog niet top, maar dan kon Dylan oplossen.”

Teunissen was vroeg in de zevende etappe betrokken bij een valpartij en zei ook na de finish dat hij naar de dokter moest. "Ik viel over de fiets van Tejay van Garderen. Ik heb last van mijn pols en heb zes uur mogen nagenieten van die val. De laatste kilometers ging het wel een beetje beter, maar ik hoop dat ik morgen een beetje ben hersteld."

Van Garderen had zichtbaar verwondingen aan zijn hoofd en schaafwonden in zijn gezicht na de val. Hoe hij er verder aan toe is, kon de ploeg nog niet zeggen.

Lees ook: Mike Teunissen naar criterium van Maastricht