May vertrekt met teleurstelling en trots

Print
May vertrekt met teleurstelling en trots

Theresa May. Afbeelding: ANP

De Britse premier Theresa May neemt later deze maand met gemengde gevoelens van „trots en teleurstelling” afscheid als partijleider en eerste minister. Dat zei ze in een gesprek met de BBC.

Op de vraag met welk gevoel ze vertrekt, antwoordt May: „Ik denk dat het een mix is van trots over het werk dat ik heb gedaan en ook een graad van teleurstelling omdat er meer was dat ik wilde doen. Er zijn momenten geweest dat ik hier zat en wenste dat we brexit voor elkaar hadden, dat ik wenste dat we dat hadden bereikt.”

Onderschat

May kondigde eerder haar vertrek aan omdat ze er niet in was geslaagd goedkeuring te krijgen van het Britse parlement voor het akkoord dat ze sloot met de EU over het vertrek van Groot-Brittannië uit de unie. Ze zegt nu dat ze de tegenstand in het parlement heeft onderschat.

De Conservatieve partij van May is op dit moment bezig met het kiezen van een opvolger. Boris Johnson en Jeremy Hunt zijn in de race.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen