Tourspel rit 7: ‘Mag mezelf geen kenner noemen’

Print
Tourspel rit 7: ‘Mag mezelf geen kenner noemen’

Afbeelding: De Limburger

Frits Seelen uit Venlo mocht zich vrijdag de winnaar noemen van de zevende rit in het Tourspel van De Limburger.

De etappe, die in de sprint werd gewonnen door Dylan Groenewegen, leverde hem dankzij de dubbele waarde 384 punten op. ,,Ik had nog niet gekeken, want ik heb net pas de etappe gezien, maar dat vind ik wel heel leuk.”

Samen met z’n broer vult hij al jaren getrouw de lijstjes in. ,,We volgen het wielrennen het hele jaar en kijken dan een beetje wie er in vorm zijn. Je moet ook wat geluk hebben in een spel.”

Andrea Pasqualon was vrijdag de sprinter die het verschil maakte met zijn zes puntjes. Precies genoeg om de concurrentie af te troeven. Ook in het algemeen klassement bezetten de twee broers een knappe 117e plek na de eerste week. Lijst twee en drie zijn meer gevuld met klimmers en dus op een hoge positie in het eindklassement.

Geluk of niet, ook in het Girospel mocht Seelen dit jaar al een prijs in ontvangst nemen. Iemand met een echte kennersblik dus. ,,Ha, nou dat valt wel mee hoor. Ik vind het gewoon leuk om te kijken. En dit geeft toch een beetje extra spanning.”

Het geld gaat mee op vakantie naar Oostenrijk, waar de gepensioneerde Seelen al jaren naartoe gaat. ,,Lekker op het gemakje met z’n vieren met de auto. Dat komt daar wel van pas.”

Maar vervelen doet hij zich nog geen moment. ,,Nee, ik doe veel vrijwilligerswerk. Daar kom ik de dagen wel mee door. Dat vind ik hartstikke leuk om te doen.”

Wie de Tour gaat winnen, durft hij nu nog niet te zeggen. ,,Tsja, da’s lastig. De grootste kanshebbers zitten thuis wat mij betreft. Het ligt nog helemaal open. Pas in de slotweek weten we het.”