Musique Festival De la Batte tijdens Luikse Markt Wahlwiller

Print
Musique Festival De la Batte tijdens Luikse Markt Wahlwiller

Afbeelding: ING Image

Wahlwiller / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Het Musique Festival De la Batte maakt ook dit jaar deel uit van de Luikse Marktfeesten, die worden gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 augustus. De muzikale optredens worden gehouden op het openluchtpodium van Gasterij A gen Kirk.

Roy Scheffers en Rob Wassenberg, de initiatiefnemers en organisatoren van het festival, hebben dit een programma weten samen te stellen, dat zich kenmerkt door een mix van verschillende muzieksoorten vertolkt door artiesten die een binding hebben met de Heuvellandregio.

Het spits wordt om 18 uur afgebeten door Slipdress. Vervolgens is het de beurt aan Bitte Ein Hit. Aansluitend is er een optreden van Out Of Control, een coverband van U2. De muzikale uitsmijter is de formatie Re-Fuse.

Zaterdagochtend zal muzikaal van wal worden gestoken door Harmonie Excelsior, die van oudsher de openingsceremonie opluistert en door troubadour Ruud Verhoeven. Aansluitend is het de beurt aan de Mergellandkapel uit Slenaken, onder leiding van Paul Oligschlager. De overgang naar het festival neemt Nice ’n Easy voor haar rekening.

Zondag zal de matinee aanvangen met Sjpasskapel MDMDA, gevolgd door Crawfish. Die dag zullen ook doorlopend muzikale demonstraties worden gegeven door Banda Di Zamba onder leiding van Bert Luja.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →