Bekende Venlonaar Paul Hollaar (76) overleden

Print
Bekende Venlonaar Paul Hollaar (76) overleden

Paul Hollaar. Afbeelding: Le Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Paul Hollaar uit Venlo is van afgelopen woensdag- op donderdagnacht op 76-jarige leeftijd overleden.

Hollaar kwam in 1995 naar Venlo om baas te worden van de communicatieafdeling van Océ, de kopieergigant die nu onderdeel uitmaakt van het Canon-concern.

Presentator

Voor zijn komst naar Venlo was hij directeur/hoofdredacteur van de GPD, een gemeenschappelijke persdienst voor regionale kranten. Nog eerder werkte Hollaar als buitenlandredacteur en presentator voor het televisieprogramma Hier en Nu.

Passiespelen

Na zijn komst naar Venlo in 1995 werd Hollaar al snel maatschappelijk actief. Hij zette zich onder meer in voor de protestantse gemeenschap en schreef hij onder meer een boek over de Joriskerk. Hij was lid van de Raad van Toezicht van het Kunstencentrum en vice-voorzitter van de Passiespelen.

De uitvaartplechtigheid van Paul Hollaar is aankomende woensdag om 12.00 uur in de Joriskerk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen