Alle burgemeesters akkoord met organisatie OLS

Print
Alle burgemeesters akkoord met organisatie OLS

Afbeelding: John Peters

Susteren / Mheer / Sevenum / Wessem / Meijel / Helden / Herkenbosch / Oirsbeek / Obbicht / Venray - Alle burgemeesters of hun plaatsvervangers van de laatste negen overgebleven schutterijen hebben om even voor drie uur toestemming gegeven om het Oud Limburgs Schuttersfeest in 2020 te willen organiseren.

President van het OLS Ger Koopmans riep in de middag alle burgemeesters of hun plaatsvervangers in Sevenum bij zich en legde hun de vraag voor. Niemand durfde de vraag van Koopmans negatief te beantwoorden. Traditiegetrouw mag de winnaar van het OLS een jaar later het feest in zijn gemeente ontvangen. 

Bekijk hier live welke schutterijen nog in de race zijn voor de winst bij het OLS

Gemeenten
Burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas heeft twee kanshebbers met Helden en Meijel. De overige zeven gemeenten waren Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten, Beekdaelen en Venray.

De laatste tien schutterijen: 

Sint Sebastianus uit Herkenbosch
Sint Lambertus uit Helden 
Sint Willibrordus uit Obbicht 
Sint Willibrordus uit Meijel 
Sint Sebastianus uit Mheer
Sint Lambertus uit Oirsbeek 
Sint Petrus & Paulus uit Susteren 
Sint Joris uit Wessem 
't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen