Heerlenaar opgepakt voor moord in Maasmechelen

Print
Heerlenaar opgepakt voor moord in Maasmechelen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

Een man uit Heerlen is door de Belgische politie gearresteerd op verdenking van moord op zijn vriendin Maria Tielens uit Maasmechelen.

Uit eerste onderzoek blijkt volgens Het Belang van Limburg dat de 61-jarige vrouw met geweld om het leven kwam. De vrouw was gescheiden. Toen haar dochter haar niet aan de telefoon kreeg, waarschuwde ze haar vader. De ex van het slachtoffer ging naar de woning en trof daar de nieuwe vriend van de vrouw aan: de in Heerlen ingeschreven Peter H. (42).

Die was in de war en de ex-man belde de politie, die ter plaatse het lichaam van de vrouw in de badkamer vond. Meteen werd duidelijk dat ze met geweld om het leven was gebracht. Vermoedelijk gebeurde dat met brute kracht.

Medicatie

H. werd zonder tegenstribbelen geboeid, afgevoerd en aangeklaagd voor moord. „Mijn cliënt is heel erg in de war en heeft zijn versie van de feiten nog niet kunnen geven. De communicatie verloopt stroef”, zegt zijn advocaat Marie-Julie Put. H. is nog altijd verward. Hij lijdt aan een ernstige psychische stoornis waarvoor hij medicatie moet slikken. In het begin van de week kreeg hij het aan de stok met een buurman, omdat een hoopje vuil op straat hem mateloos stoorde.

In het kader van het onderzoek is ook huiszoeking gedaan in Heerlen. H. zit vast in de gevangenis van Hasselt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →