Heerlenaar opgepakt voor moord in Maasmechelen

Print
Heerlenaar opgepakt voor moord in Maasmechelen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

Een man uit Heerlen is door de Belgische politie gearresteerd op verdenking van moord op zijn vriendin Maria Tielens uit Maasmechelen.

Uit eerste onderzoek blijkt volgens Het Belang van Limburg dat de 61-jarige vrouw met geweld om het leven kwam. De vrouw was gescheiden. Toen haar dochter haar niet aan de telefoon kreeg, waarschuwde ze haar vader. De ex van het slachtoffer ging naar de woning en trof daar de nieuwe vriend van de vrouw aan: de in Heerlen ingeschreven Peter H. (42).

Die was in de war en de ex-man belde de politie, die ter plaatse het lichaam van de vrouw in de badkamer vond. Meteen werd duidelijk dat ze met geweld om het leven was gebracht. Vermoedelijk gebeurde dat met brute kracht.

Medicatie

H. werd zonder tegenstribbelen geboeid, afgevoerd en aangeklaagd voor moord. „Mijn cliënt is heel erg in de war en heeft zijn versie van de feiten nog niet kunnen geven. De communicatie verloopt stroef”, zegt zijn advocaat Marie-Julie Put. H. is nog altijd verward. Hij lijdt aan een ernstige psychische stoornis waarvoor hij medicatie moet slikken. In het begin van de week kreeg hij het aan de stok met een buurman, omdat een hoopje vuil op straat hem mateloos stoorde.

In het kader van het onderzoek is ook huiszoeking gedaan in Heerlen. H. zit vast in de gevangenis van Hasselt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen