Hans’ Formule 1-blog: volgeboekt tijdens Britse GP, maar verliefd op MK Dons

Print
Hans’ Formule 1-blog: volgeboekt tijdens Britse GP, maar verliefd op MK Dons

Jim en Ann. Afbeelding: De Limburger

Hans Straus, Formule 1-verslaggever van De Limburger, doet dit weekeinde verslag van de race in Groot-Brittannië. In deze blog verhaalt hij over de anekdotes van zijn gastheer en -vrouw tijdens een traditioneel ‘full English breakfast’.

Een hele groep F1-journalisten bivakkeert voor de British GP in Silverstone in Telford House in het pittoreske plaatsje Stony Stratford. Een regulier woonhuis zo op het eerste oog, maar bij nadere beschouwing een bed & breakfast van formaat. Twee Belgische collega’s, een Rus, drie Nederlanders en een Amerikaan heb ik tot nu toe geteld. Je kunt niet uitsluiten dat er in een aanbouw ergens nog wat fotografen zijn ondergebracht, maar zeker weten doe ik dat niet.

Caloriebom

Het huis is van Ann en Jim Pack, het echtpaar dat de B&B liefdevol bestiert. Zij volgen de Formule 1 op de voet – de sport zorgt immers voor een belangrijk deel van hun broodwinning – maar de echte liefde gaat naar iets anders uit. Dat is tijdens de geanimeerde gesprekken tijdens het full English breakfast – voor de lekkerbekken onder u: verderop in dit blog de volledige opsomming van de caloriebom – snel duidelijk geworden.

On fire

Ann en Jim hebben hun hart verpand aan Milton Keynes Dons FC. Het koppel volgt de voetbalclub op het derde niveau in Engeland op de voet. Uit en thuis. De Dons, zoals ze liefdevol worden genoemd, spelen in de stad Milton Keynes op een kilometer of acht van Stony Stratford. De club werd in 2004 opgericht na de controversiële verhuizing van Wimbledon FC naar Milton Keynes. Voor Ann en Jim is de promotie van de Dons naar de League One afgelopen seizoen natuurlijk een mijlpaal, maar de mooiste herinnering bewaart het paar aan de overwinning van MK Dons op Manchester United in 2014 in de League Cup. Het werd 4-0 en Will Grigg was on fire. De cultvoetballer scoorde destijds twee keer.

Sir Bobby

In het piepkleine ontbijtzaaltje van Telford House, waar monsterlijke hoeveelheden spek en worst met een glimlach worden geserveerd, dist Jim zijn meest dierbare anekdote op. Hij zat tijdens die wedstrijd naast niemand minder dan Sir Bobby Charlton, United-legende en WK-winnaar met Engeland in 1966. Jim wilde Charlton vragen om een handtekening op zijn programmaboekje tijdens die wedstrijd, maar durfde niet meer toen de score in het nadeel van United bleef oplopen en Charlton steeds gedeprimeerder raakte. „Hij zat met zijn handen voor zijn ogen, ik durfde hem niet meer aan te spreken.”

Grijns

Jim vertelt het verhaal met een trotse grijns van oor tot oor. Onze gastheer is eigenlijk altijd goedgehumeurd als we twee onderwerpen maar vermijden: de Brexit en beoogd premier Boris Johnson. Aan die afspraak hebben we ons gehouden, want het is niet verstandig om degene die je ontbijt bereidt tegen de haren in te strijken.

Tot slot dan nog even alle hartklep blokkerende onderdelen van het full English breakfast: gebakken eieren, witte bonen in tomatensaus, twee saucijzen, gebakken tomaat, gebakken champignons, twee repen bacon, een schijf rösti en toast. Ik heb het nog niet aangedurfd…

Het circuit van Silverstone. Video: De Limburger