Geen OLS 2020 in Brabant

Print
Geen OLS 2020 in Brabant

Afbeelding: John Peters

Sevenum / Budel - In 2020 zal er geen Oud Limburgs Schuttersfeest plaatsvinden in Brabant.

De enige Brabantse schutterij Sint Nicolaas & Sint Antonius uit Budel haalde wel het tweede weekend van het OLS in Sevenum, maar miste vervolgens op zaterdag in de achtste kavelronde.

Grada Das-van Lievenoogen (64) miste als derde schutter van Sint Nicolaas- Sint Antonius Budel haar derde schot. ,,Net een zuchtje wind en mis." Vijf jaar geleden miste ze ookal een keer. ,,Toen lag het aan de kogel die niet pang maar poef zei. Maar wat nu ook niet echt hielp was de pauze en het overstappen op kleinere bölkes." Ze baalde het hardste omdat de nieuwe burgemeester Roland van Kessel uit Kessel - al om half elf hier was om te supporteren. Als het begint te miezeren besluit ze: ,,Kijk nu huilt de hemel ook nog met ons mee."

Het OLS heeft nog nooit in Brabant plaatsgevonden. In een grijs verleden werden de Schut van Buul al eens derde. En later een keer tiende. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →