Sint Willibrordus uit Meijel wint Oud Limburgs Schuttersfeest 2019

Print

Afbeelding: John Peters

Sevenum / Meijel - Het Oud Limburgs Schuttersfeest 2019 is zaterdag in Sevenum gewonnen door schutterij Sint Willibrordus. De schutterij uit Meijel wint d'n Um.

Meijel was in 1954 ook de winnaar.

Lees ook: Lef Meijel beloond: met twee nieuwe, jonge schutters naar het OLS en dan winnen

Spannende strijd
Er waren nog veertien schutterijen in de race toen er rond kwart voor twee werd overgegaan op kleine bölkes. Toen ging het heel snel. Een voor voor een vielen de schutterijen af. Sint Lambertus uit Oirsbeek was de laatste kanshebber uit Zuid-Limburg die afviel. Om kwart over vier waren er nog drie schutterijen in de race. Vervolgens viel Sint Sebastianus uit Herkenbosch even voor vijf uur af. Het tweede bölke werd gemist. Sint Willibrordus uit Meijel en 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray bleven met z'n tweeën tot op het laatst over.

In beeld: Tweede dag kavelen op het OLS

Misser
Hans van Rhee miste namens 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray waardoor Sint Willibrordus uit Meijel het OLS in 2020 mag gaan organiseren. Het zorgde voor een uitzinnige vreugde bij de schutters uit de gemeente Peel en Maas.

Venraynaar Van Rhee werd na zijn misser door de andere schutters getroost.
 
Teleurstelling bij Venray. (Foto John Peters)

Zestal
Het zestal van Sint Willibrordus uit Meijel bestaat uit vier vrouwen en twee mannen: Cindy Lemmen, Huub Lemmen, Nienke de Bruin, Tanicha van de Kruijs, Lilian van de Kruijs, Mark Stemkens. 

Lees en bekijk hier alles over het OLS 2019.

25 schutterijen
De dag was begonnen met met 25 schutterijen, waarvan twee uit België en 23 uit Nederland. Sint Sebastianus uit Spekholzerheide was zaterdagochtend de eerste afvaller. De enige Brabantse schutterij Sint Nicolaas & Sint Antonius uit Budel miste zaterdag in de achtste kavelronde. Sint Elisabeth uit Stokkem was de laatste Belgische schutterij die een bölke miste in de Sevenum. In 2010 was de schutterij uit Stokkem nog de winnaar van het OLS. Na drie dagen kavelen wonnen ze het OLS in Grubbenvorst en mochten ze het in 2011 organiseren. 

De top tien:
1. Sint Willibrordus uit Meijel
2. 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray 
3. Sint Sebastianus uit Herkenbosch
4. Sint Joris uit Wessem
5. Sint Willibrordus uit Obbicht
6. Sint Lambertus uit Oirsbeek
7. Sint Petrus & Paulus uit Susteren
8. Sint Lambertus uit Helden
9. Sint Sebastianus uit Mheer
10. Wilhelmina uit Hingen.

Lees alles terug in ons liveblog. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →