Weer fout verwijzingsbord gemeenschapshuis Hout-Blerick

Print
Weer fout verwijzingsbord gemeenschapshuis Hout-Blerick

Het nieuwe bord is bijna goed. Afbeelding: PIeter Vercoulen

Hout-Blerick / Blerick -

En weer is het misgegaan met de verwijzingsborden naar Zalzershaof in Hout-Blerick. Ook op een nieuw bord dat een nieuw, maar fout bord moest vervangen, staat de naam van het multifunctioneel centrum niet goed gespeld.

In april plaatste de gemeente Venlo twee nieuwe borden waarop ‘Zalzerhof’ stond. De gemeente zegde toe de fout zo snel mogelijk te herstellen. Daartoe is deze week een poging ondernomen. Ondanks alle goede bedoelingen is het echter weer misgegaan. Nu staat op twee borden Zalzerhaof, dus zonder de ‘s’.

Triest

Geen halszaak, maar heel vervelend, slordig en triest, reageert voorzitter Pieter Vercoulen van de dorpsraad van Hout-Blerick. Vercoulen: „Bij de gemeente moeten ze terug naar school.” De dorpsraadsvoorzitter was er al bang voor dat het mis zou gaan. Verzoeken om mee te praten en mee te denken werden door de gemeente, aldus Vercoulen, niet beantwoord.

Kosten

De dorpsraadsvoorzitter wijst op de kosten van de fouten „Ik heb begrepen dat ieder bord 150 euro kost, er zijn nu vier foute borden geplaatst en er moeten twee goede komen, tel maar uit. Van de andere kant willen we graag een bordje bij een mooie openbare tuin in het dorp hebben, maar dat komt er niet.”

Controleren

Venlo plaatste dit jaar 35 nieuwe bewegwijzeringsborden in Blerick. Op twee andere plekken ging het ook fout. Gemeenschapshuis Muspelheim werd Musselplein en bij Boulevard Hazenkamp werd een bordje geplaatst dat mensen in de richting van sporthal Egerbos stuurt. Hans Huijs van het Wijkoverleg Blerick heeft zaterdag nog hoogstpersoonlijk gecontroleerd of de borden in Blerick goed zijn aangepast, dat bleek het geval te zijn.

.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →