Driedaagse Sint Annakermis in Ohé en Laak

Print
Driedaagse Sint Annakermis in Ohé en Laak

Afbeelding: Getty Images

Ohé en Laak -

Rondom de feestdag van de heilige St. Anna wordt er in Ohé en Laak traditiegetrouw kermis gevierd. Dit jaar vinden de activiteiten plaats van 27 tot en met 29 juli aan de Walburgisstraat, rondom café-zaal Bongaarts.

Op zaterdag 27 juli is er tussen 14.00 en 17.00 uur vertier voor de kinderen. In samenwerking met Kindervakantiewerk Ohé en Laak zijn er spelletjes, staat er een draaimolen en is er gezorgd voor wat lekkers. ‘s Avonds wordt het feest voortgezet met muziek van Philip Wolters. Zijn repertoire bestaat uit Engelse, Nederlandse en Duitstalige liedjes.

De zondag begint met de heilige mis aan de kapel van Sint Anna om 10.00 uur, gevolgd door de sacramentsprocessie over de Laak, waarin harmonie St. Caecilia voorop gaat. De monstrans, door de pastoor meegedragen onder de hemel, vormt het sluitstuk van de stoet. In de middaguren wordt er onder het genot van een drankje en muziek gestreden om de titel burgerschutterskoning(in) vanne Laak. De activiteit begint om 14.30 uur, waarna om 16.30 uur het kavelen van start gaat. De muzikale omlijsting is in handen van de Groosbloazers, een blaaskapel met zang uit Berkelaar. De groep van vijfentwintig muzikanten en een zangduo trakteert de aanwezigen op het Böhmische, Mährische en Egerländer genre. Ook Philip Wolters is van de partij.

Op maandag wordt de kermis afgesloten met een muzikale middag en avond met Volle Pulle.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →