Nederlandse bioloog verdronken in Maleisische grot

Reddingswerkers zijn op zoek naar de nog vermiste gids. © Mulu National Park

Een 66-jarige Nederlander is verdronken op het Maleisische eiland Borneo toen een rivier in een grot waarin hij zich vrijdagmiddag bevond plotseling overstroomde.

Redactie

De 20-jarige gids met wie hij de grot in het nationale park Mulu was ingegaan, wordt nog vermist. Acht andere toeristen kwamen met de schrik vrij, bevestigt de leider van de zoek- en bergingsoperatie in het park.

Het lichaam van de Nederlander werd zaterdagochtend gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat een Nederlander is omgekomen. Volgens de plaatselijke autoriteiten is het slachtoffer een bioloog uit Utrecht. Hij zou hebben gewerkt bij het Leidse biodiversiteitscentrum Naturalis.

In de grot waar de man door het snel stijgende water werd overvallen, leven 3 miljoen vleermuizen. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal