Nederlandse bioloog verdronken in Maleisische grot

Print
Nederlandse bioloog verdronken in Maleisische grot

Reddingswerkers zijn op zoek naar de nog vermiste gids. Afbeelding: Mulu National Park

Een 66-jarige Nederlander is verdronken op het Maleisische eiland Borneo toen een rivier in een grot waarin hij zich vrijdagmiddag bevond plotseling overstroomde.

De 20-jarige gids met wie hij de grot in het nationale park Mulu was ingegaan, wordt nog vermist. Acht andere toeristen kwamen met de schrik vrij, bevestigt de leider van de zoek- en bergingsoperatie in het park.

Het lichaam van de Nederlander werd zaterdagochtend gevonden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat een Nederlander is omgekomen. Volgens de plaatselijke autoriteiten is het slachtoffer een bioloog uit Utrecht. Hij zou hebben gewerkt bij het Leidse biodiversiteitscentrum Naturalis.

In de grot waar de man door het snel stijgende water werd overvallen, leven 3 miljoen vleermuizen. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen