Tourspel rit 8: ‘Aangename verrassing op Bospop’

Print
Tourspel rit 8: ‘Aangename verrassing op Bospop’

Als we Joop Faessen uit Weert aan de lijn krijgen, klinkt er op de achtergrond harde muziek. De dagwinnaar van het Tourspel van De Limburger staat op Bospop en is aangenaam verrast dat hij vandaag de winnaar is geworden.

„Wie heeft eigenlijk de etappe gewonnen?”, vraagt Faessen vanaf het festivalterrein. Als hij hoort dat het Thomas De Gendt was die op indrukwekkende wijze de achtste etappe van de Tour de France op zijn naam schreef, vindt hij dat des te leuker. ,,Dat ik een keer niet heb gekeken, brengt blijkbaar geluk. Vrijdag wist ik dat het een vlakke etappe was en dat Dylan Groenewegen kans maakte en dat bleek ook zo te zijn. Nu had ik nog niet gekeken wie er had gewonnen. Je staat toch ook te genieten op Bospop.”

Toch is de Weertenaar naast muziekliefhebber ook een echte wielerliefhebber die al jaren meespeelt bij De Limburger. ,,Ik hou van wielrennen en ik hou het ook wel allemaal bij. De grote rondes en alles wat eromheen gebeurt. Ik kijk de etappes normaal ook, vooral bergetappes vind ik heel interessant, alleen vandaag even niet.”

Hij koos voor De Gendt in zijn ploeg omdat het een renner is die graag aanvalt. ,,Om die reden heb ik hem en ook bijvoorbeeld Greg Van Avermaet in mijn ploeg opgenomen. Twee dagen geleden was De Gendt er ook vandoor gegaan, maar toen zakte hij door het ijs. Het is leuk dat het hem nu wel lukt.”

Het meespelen met het Tourspel maakt het volgen van de Tour voor Faessen leuker. ,,Je houdt het al bij, maar op deze manier nog een beetje extra. Het is altijd spannend om aan een spel mee te doen, zeker als je dan ook wint.” Wat hij met zijn gewonnen geldbedrag gaat doen? ,,Nou, dat komt wel goed dit weekend op Bospop. Dat gaat goed besteed worden en is een leuk extraatje.”