Jury erfgoedprijs bezoekt Greswarenfabriek in Reuver

Print
Jury erfgoedprijs bezoekt Greswarenfabriek in Reuver

De jury kreeg een rondleiding door de voormalige Greswarenfabriek Afbeelding: gemeente Beesel

Reuver -

Wethouder Debbie Heesakkers en voorzitter College van Bestuur van Stichting Onderwijs Midden-Limburg Thieu Kikken ontvingen recent een juryvertegenwoordiging van de BNG Bank Erfgoedprijs bij de Greswarenfabriek in Reuver.

Gemeente Beesel was in 2016 de winnaar van de erfgoedprijs. Onderdeel van de beoordeling was onder andere de haalbaarheid van de restauratie, renovatie en uiteindelijke ingebruikname van de voormalige Greswarenfabriek.

Nu, drie jaar later, namen de juryleden samen met afgevaardigden van de Provincie Limburg, heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en Monumentencommissie en het Erfgoedplatform Kunsten ’92 kennis van de voortgang van het project. Het industrieel erfgoed van de gemeente Beesel zal vanaf medio schooljaar 2019/2020 onder andere onderdak gaan bieden aan Bisschoppelijk College Broekhin Jenaplan, alsmede een aantal bedrijven en verenigingen.

BNG Bank Erfgoedprijs

Sinds 2010 wordt op initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 een nationale prijs toegekend aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van erfgoed: de BNG Bank Erfgoedprijs. Met deze prijs ter waarde van 25.000 euro wil het Erfgoedplatform van Kunsten ‘92 voorbeelden van de gemeentelijke erfgoedpraktijk delen, andere gemeenten inspireren en zo bijdragen aan goede erfgoedzorg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →