Hall & Oates op Bospop: muzikale grootheden maar wel een beetje saai

Print
Hall & Oates op Bospop: muzikale grootheden maar wel een beetje saai

Daryl Hall (links) & John Oates. Afbeelding: Harry Heuts

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

RECENSIE De verwachtingen waren hoog gespannen, want met Daryl Hall & John Oates haalde Bospop twee muzikale grootheden in huis. Ze staan nog altijd te boek als meest succesvolle duo uit de popgeschiedenis. Maar echt vlammen wilde het concert van de coryfeeën in Weert niet. Het was zelfs - euh, hoe zullen we het zeggen - een beetje saai.

Niks langzaam opbouwen, moeten de mannen uit Philadelphia gedacht hebben. Ze beginnen gewoon met Maneater, een kaskraker uit 1982. En daarna lekker doorstomen, zou je denken. Maar helaas, dat gebeurt dus niet.

Lees ook: Proost vanaf de campercamping bij Bospop: ‘Het is al ergens op de wereld twaalf uur’

Enkele slome nummers halen de vaart uit het optreden van Hall (1946) & Oates (1948) en ook hits zoals I can’t Go For That en She’s Gone kunnen de vonk niet doen overspringen. Misschien gedijt de bij vlagen soulvolle, catchy popmuziek van de twee het beste in donkere, rokerige zaaltjes waar de whiskey rijkelijk vloeit, maar hier op de concertweide klinkt het slechts als muzikaal behang. Lekkere achtergrondmuziek voor de paar gelukkigen die een hangmat hebben weten te bemachtigen of voor de VIP’s die op het hooggelegen terras aan een lekker Sting-wijntje nippen.

Rich Girl, misschien wel de grootste hit van het glamour-duo, krijgt een zeer matige uitvoering waarbij vooral zanger Daryl Hall het moeilijk heeft. Het is dat saxofonist Charles DeChant aan het einde een hoofdrol opeist en er zo toch nog iets van weet te maken.

Lees ook: Bospop-feestje komt pas op gang bij Flogging Molly

Laat

Pas helemaal aan het slot, bij het uptempo You make My Dreams Come True lijken de mannen los te komen. Maar dat is een beetje laat.

Zondag kunnen Hall & Oates in de herkansing op North Sea Jazz. Het is te hopen voor het publiek daar dat ze dan met iets meer bezieling spelen.

Wat is voor de bezoeker nou hét ultieme Bospop-gevoel?

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →