MVV speelt gelijk bij eerste serieuze test

Print
MVV speelt gelijk bij eerste serieuze test

MVV-hoofdtrainer Fuat Usta. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht -

MVV heeft zijn eerste serieuze test in de seizoensvoorbereiding gelijk gespeeld. Tegen Lommel SK uit België werd het 1-1.

Lommel, dat uitkomt op het tweede niveau in België, kwam snel op voorsprong. Een aanval via de linkerflank werd rommelig afgewerkt door de lange spits Leo Miramar Rocha.

Bij MVV maakte Pieter Nys, op zijn dertigste verjaardag, zijn rentree op het veld. De middenvelder had sinds eind 2018 last van een enkelblessure en moest na een operatie in februari maanden revalideren.

Bij de gasten speelde Ricardo Ippel de eerste helft mee. De afgelopen jaren was hij nog aanvoerder bij MVV. Maar hij nam afscheid in Maastricht nadat hij een voor hem onaantrekkelijk contractvoorstel kreeg.

Ippel was al uit het veld toen de gelijkmaker viel. Twee minuten na de rust brak Jérôme Deom door op rechts en gaf een voorzet die precies op maat was voor Anthony van den Hurk. De spits, die tevens de aanvoerdersband droeg, kon eenvoudig binnen tikken.

Bij MVV deed één testspeler mee. Serhat Kot, die vorige week ook al speelde tegen de amateurs van BMR, stond dik 80 minuten op het veld. De andere testspeler, Joe Felix, is terug naar Engeland. Technisch directeur Ron Elsen zegt dat de flankspeler het niet slecht heeft gedaan. “Maar hij is niet direct een versterking van de selectie, maar is van concurrerend niveau.”