10.000 koffers achtergebleven op luchthaven van Brussel

Print
10.000 koffers achtergebleven op luchthaven van Brussel

Koffers op Zaventem (archiefbeeld). Afbeelding: De Standaard/R.R.

Heel wat mensen die zaterdag zijn vertrokken van de Brusselse luchthaven Zaventem, wacht op hun reisbestemming een onaangename verrassing: geen koffer.

Een probleem met de automatische bagageafhandeling leidde in de loop van de ochtend tot een chaos. Naar schatting 10.000 koffers zijn achtergebleven in de Belgische hoofdstad.

„Door een IT-probleem konden koffers niet gescand worden voor het juiste vliegtuig.” Alles moest met de hand worden afgehandeld. Heel wat vluchten zijn zonder bagage vertrokken, aldus een woordvoerster van de luchthaven. „Er zijn 10.000 bagagestukken van verschillende maatschappijen achtergebleven. We zijn begonnen met het nasturen van koffers naar diverse bestemmingen.”

Wanneer iedereen zijn koffer weer heeft, valt volgens de woordvoerster niet te voorspellen. „Een timing voor de operatie is onmogelijk, omdat we vanaf Zaventem niet elke dag naar alle bestemmingen vliegen. Het zal zeker nog enkele dagen duren.” Zaterdag vertrokken 42.000 mensen van Brussels Airport.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →