Retestrakke rock-’n-roll van Danny Vera op Bospop

Print
Retestrakke rock-’n-roll van Danny Vera op Bospop

Danny Vera op Bospop. Afbeelding: Harry Heuts

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

RECENSIE - Totaal knudde. Net wanneer de sympathieke Zeeuwse singer-songwriter Danny Vera zijn recente hit ‘Roller Coaster’ aan het zingen is in de overvolle tent, wordt er naast hem gesoundcheckt voor Skunk Anansie op het hoofdpodium. De harde slagen op drums overstelpen het akoestische nummer volledig. Wat is dat zonde zeg.

Want juist dit lied is een van de hoogtepunten in zijn toch al sterke set, die bovenal retestrakke rock-’n-roll en americana bevat. Nadat The Magpie Salute zijn Europese tournee had geannuleerd, werd Danny Vera (42) uitgenodigd om de Amerikaanse groep op Bospop te vervangen.

Hij blijkt een meer dan waardige vervanger en de muzikant, die op de Rockademie in Tilburg in de klas zat met Jacqueline Govaert van Krezip, tekent voor een van de hoogtepunten op het festival tot nu toe. Al begint het optreden door een technische storing later dan gepland. Hij gaat dan ook iets langer door, terwijl Skunk Anansie alvast heeft afgetrapt.

Lees ook: Hall & Oates: muzikale grootheden maar wel een beetje saai

Fleurig maatpak

Al vanaf de eerste tel krijgt Danny Vera het publiek mee met zijn dansbare nummers, zoals Runnin’ With My Boots On en How the Dice Will Roll. Daarin klinken prettige vleugen van Elvis Presley en Johnny Cash door, maar Vera voegt er wel z’n eigen persoonlijkheid aan toe. Van jong tot oud wordt er gedanst terwijl de tent uitpuilt. Zo zie je maar dat wat goed is niet per se van ver hoeft te komen. Daaraan mag je toevoegen dat het plezier van het podium spat bij de in een fleurig maatpak gestoken artiest met een stem als schuurpapier die vijf jaar geleden door Esquire werd verkozen tot ’s lands best geklede man.

Lees ook: Proost vanaf de campercamping bij Bospop: ‘Het is al ergens op de wereld twaalf uur’

Kletskous

Goed, tussendoor is hij misschien net te veel een kletskous maar uit Vera’s praatjes leren we dan bijvoorbeeld wel dat hij helaas het optreden van John Fogerty moet missen omdat hij zijn hond bij de oppas moet ophalen. Het gepraat maakt dat we ons dan wel weer voelen alsof we met z’n allen bij Danny in de huiskamer zitten.

Of er in Nederland nog goede muziek gemaakt werd, vroeg de presentator van dienst een paar seconde voor Danny Vera het podium betrad. Daar kunnen we na dit optreden volmondig ja op antwoorden.

Wat is voor de bezoeker nou hét ultieme Bospop-gevoel?

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →