Gezinsdrama: 22-jarige zoon overlijdt bij brand, jongere broer blijkt in leven

Print
Gezinsdrama: 22-jarige zoon overlijdt bij brand, jongere broer blijkt in leven

De brandweer bij de woning in Nieuwleusen. Afbeelding: AD/Harm Meter

Bij een felle woningbrand zondagochtend in Nieuwleusen is een 22-jarige om het leven gekomen. Het gaat om de zoon van het gezin. De zoektocht naar een mogelijk tweede slachtoffer is gestaakt: hij bleek niet in de woning te zijn.

Het gezinsdrama voltrok zich zondagochtend. Een korte maar zeer hevige brand in een woning aan het Zwartewaterland kostte het leven van de 22-jarige zoon van het gezin.

Onvindbaar

Nadat de brandweer het vuur onder controle had, kon de zoekactie naar twee kinderen van het gezin beginnen. Een van hen werd gevonden. ,,We hebben de woning ettelijke keren doorzocht, maar we konden een tweede kind niet vinden’’, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Later in de ochtend werd duidelijk waarom: de tiener was vannacht niet thuis, zo bleek. Hij kwam aanlopen, waarop het de politie duidelijk werd dat ze niet langer hoefden te zoeken.

Geschreeuw

Volgens een woordvoerder hebben buren de brand ontdekt en alarm geslagen. Omwonenden vertellen dat ze wakker werden van geschreeuw en geroep toen buren probeerden de gezinsleden in het brandende huis te wekken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →