CDA in Venlo ‘zeer bezorgd’ over rammelende hulp aan kwetsbare gezinnen

Print
CDA in Venlo ‘zeer bezorgd’ over rammelende hulp aan kwetsbare gezinnen

Oppositiepartij CDA heeft 32 vragen gesteld aan het Venlose college van B & W over tekortschietende hulp van Venlo en Roermond en het lokale zorgnetwerk. Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Oppositiepartij CDA is ‘zeer bezorgd’ over de rammelende hulp aan kwetsbare gezinnen in de gemeente Venlo. De partij heeft 32 schriftelijke vragen over de situatie gesteld aan het college van B & W.

De Limburger meldde zaterdag dat kwetsbare gezinnen in Venlo en Roermond veiligheidsrisico’s lopen door tekortschietende hulp van Veilig Thuis en het lokale zorgnetwerk in beide gemeenten. Dit is vastgesteld door het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerkingsverband tussen vier Rijksinspecties.

CDA-gemeenteraadslid Miriam Dückers wil onder meer weten of Venlo eerder signalen heeft ontvangen over de niet functionerende veiligheidsketen voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook vraagt ze wat daarmee is gedaan. Het CDA wil eveneens weten hoe vaak er sprake was van risicovolle situaties en hoe Veilig Thuis en het zorgnetwerk daar vervolgens op acteerden.

Het college van B & W heeft dertig dagen de tijd om de vragen van het CDA te beantwoorden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen