Roda wint oefenwedstrijd: ‘Er is nog veel werk aan de winkel’

Print
Roda wint oefenwedstrijd: ‘Er is nog veel werk aan de winkel’

Op archief: Livio Milts Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft zaterdagavond voor zeshonderd toeschouwers zijn derde oefenwedstrijd in sportpark In de Bandert in Echt gewonnen van derdedivisionist EVV: 0-1.

De winnende treffer werd na ruim een uur voetbal gescoord door de ingevallen Safouane Ahidar. De afgelopen week aangetrokken Robert Klaasen maakte zijn eerste vijfenveertig speelminuten voor de club uit Kerkrade.

In de eerste helft hield EVV dat afgelopen week pas met de training is begonnen gelijke pas met de gasten. Roda dat in deze fase met veel spelers acteerde die op het einde van het vorig seizoen al hun opwachting hadden gemaakt, had wel een licht overwicht. Dat leidde tot twee kansen voor Livio Milts en Chance Simakala. De nieuwe doelman Loek Jacobs van EVV redde beide keren fraai. In andere situaties was de eindpass vaak te slordig bij de bezoekers. De thuisclub waarvan van de kern van vorig seizoen nog doelman Vercruijsse, Kochanowski. Van Dijck, Tinnemans en Roy Gielen en de nieuwkomers Polman en Borkelmans ontbraken, bleef knap weerwerk bieden. Een schot van Lugmane Bezzat werd door Roda-doelman Muyters uit de kruising getikt.

Tweede helft

Na de rust werd er door beide ploegen flink gewisseld. Pas na een uur voetbal vond Roda eindelijk een bres in de Echter defensie. Safouane Ahidarscoorde fraai. Er zat echter een buitenspelluchtje aan die treffer. Verder dan die ene treffer kwam Roda echter niet meer. Trainer Jean-Paul de Jong was mild in zijn oordeel over de nipte zege. ,,We hebben de afgelopen tijd hard getraind. Alle spelers krijgen een kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Er is nog veel werk aan de winkel.”