Bal Champêtre: nostalgisch muziek- en dansfestijn in Weert

Print
Bal Champêtre: nostalgisch muziek- en dansfestijn in Weert

Gezelligheid op het Bal Champêtre. Afbeelding: De Aldenborgh

Weert -

Het tuinterras van de IJzeren Man, gelegen naast café Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert, vormt zondag 21 juli vanaf 15.00 uur het decor voor het Bal Champêtre.

Het gratis toegankelijke muziek- en dansfestijn vindt elk jaar in juli plaats met ondersteuning van Stamtafel Weert van de cultuurhistorische stichting De Aldenborgh.

Het Bal Champêtre heeft in Weert een historische achtergrond die teruggaat tot in de negentiende eeuw. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw hield de Stedelijke Harmonie Sint-Antonius jaarlijks in de zomer een dergelijk openluchtbal. Voor het laatst in 1966. “Juist vanwege die cultuurhistorische achtergrond en het succes van de vorige zes uitvoeringen ondersteunen we deze lustrumviering van het Bal Champêtre van harte”, aldus Frits Weerts van stichting de Aldenborgh. Het Bal Champêtre is ook opgenomen in de folder Cultuur Historische Zomer 2019 van De Aldenborgh. www.dealdenborgh.nl.

Het publiek wordt tijdens het Bal Champêtre door Amusatie-Formatie Jukebox en Bèr Donkers getrakteerd op smartlappen en andere ‘gouwe ouwen’ van onder meer The Classics, De Heikrekels, het Radi-ensemble en vele andere artiesten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →