Festival Vocallis: welke vrouw mag in de programmering niet ontbreken?

Print
Festival Vocallis: welke vrouw mag in de programmering niet ontbreken?

Marianne Kokkelmans maakte dit schilderij speciaal voor Festival Vocallis. Afbeelding: Marianne Kokkelmans

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Zuid-Limburg -

Het thema van Festival Vocallis dat van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 10 november gehouden wordt op tal van locaties in Zuid-Limburg is ‘Vrouw’. De organisatie roept muziekliefhebbers op om hen te voorzien van de naam van de vrouw die in het programma beslist niet mag ontbreken op het festival.

Suggesties kunnen gemaild worden naar info@festivalvocallis.nl. Het thema ‘Vrouw’ is niet zomaar gekozen; het is 100 jaar geleden dat vrouwen actief kiesrecht kregen in Nederland. De jaren, eeuwen ervoor en erna, was het voor vrouwen bijzonder moeilijk om een beroep uit te oefenen.

Om recht te doen aan de ontelbare vrouwen die er in de geschiedenis toe doen benoemt Festival Vocallis in haar nieuwsbrieven en voorafgaand aan ieder concert een vrouw die er toe doet en worden er heel veel werken van vrouwelijke componisten geprogrammeerd. Vrouwen uit allerlei landen, stromingen of achtergronden. De organisatie verwelkomt suggesties van muziekliefhebbers: welke vrouw mag volgens hen beslist niet ontbreken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →