Dierenambulance Midden-Limburg kampt met groot tekort aan vrijwilligers

Print
Dierenambulance Midden-Limburg kampt met groot tekort aan vrijwilligers

Een vrijwilligster van de dierenambulance ontfermt zich over een reiger. Afbeelding: Dierenambulance Midden-Limburg

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Echt / Koningsbosch / Sint Joost -

Dierenambulance Midden-Limburg, gevestigd in Weert, maar actief in heel Midden-Limburg, is dringend op zoek naar vrijwilligers, die het team, momenteel bestaande uit zeventien personen, willen uitbreiden. De dierenambulance staat vierentwintig uur per dag klaar voor dieren in nood.

„Met name in de zomerperiode hebben we het erg druk. Nieuwe vrijwilligers met een hart voor dieren zijn dan ook zeer welkom”, aldus een woordvoerster van de Dierenambulance Midden-Limburg. „Een diploma of ervaring is niet nodig. Iedereen kan een geschikte vrijwilliger zijn, of je nog studeert, werkt, net met pensioen bent, of gewoon wat tijd over hebt. Je wordt intern opgeleid en loopt mee met een ervaren collega die je in de praktijk de kneepjes van het vak leert.”

„De werkzaamheden bij de dierenambulance zijn afwisselend. Geen dienst of zelfs melding is hetzelfde. Denk hierbij aan een vermiste kat herenigen met de eigenaar of een gewonde zwaan ophalen en naar de dierenarts brengen.”

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@damiddenlimburg.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen