Dierenambulance Midden-Limburg kampt met groot tekort aan vrijwilligers

Print
Dierenambulance Midden-Limburg kampt met groot tekort aan vrijwilligers

Een vrijwilligster van de dierenambulance ontfermt zich over een reiger. Afbeelding: Dierenambulance Midden-Limburg

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Echt / Koningsbosch / Sint Joost -

Dierenambulance Midden-Limburg, gevestigd in Weert, maar actief in heel Midden-Limburg, is dringend op zoek naar vrijwilligers, die het team, momenteel bestaande uit zeventien personen, willen uitbreiden. De dierenambulance staat vierentwintig uur per dag klaar voor dieren in nood.

„Met name in de zomerperiode hebben we het erg druk. Nieuwe vrijwilligers met een hart voor dieren zijn dan ook zeer welkom”, aldus een woordvoerster van de Dierenambulance Midden-Limburg. „Een diploma of ervaring is niet nodig. Iedereen kan een geschikte vrijwilliger zijn, of je nog studeert, werkt, net met pensioen bent, of gewoon wat tijd over hebt. Je wordt intern opgeleid en loopt mee met een ervaren collega die je in de praktijk de kneepjes van het vak leert.”

„De werkzaamheden bij de dierenambulance zijn afwisselend. Geen dienst of zelfs melding is hetzelfde. Denk hierbij aan een vermiste kat herenigen met de eigenaar of een gewonde zwaan ophalen en naar de dierenarts brengen.”

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@damiddenlimburg.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen