Video: Alle instrumenten stonden al klaar, optreden Sting op Bospop toch geannuleerd

Print

Bezoekers over annulering Sting op Bospop. Video: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Terwijl zijn apparatuur en instrumenten op Bospop al klaar stonden voor zijn optreden, heeft Sting op het allerlaatste moment zijn optreden op het Weerter festival afgezegd. Dat is gebeurd op dringend advies van de dokter.

Hij is weliswaar aan de beterende hand, maar nog te ziek om op te treden. De artiest is geveld door een virusinfectie in zijn keel. Nile Rodgers zal nu met zijn band Chic de 39ste editie van het festival afsluiten.

Rob Trommelen, hoofdpromotor van Mojo Concerts en op Bospop verantwoordelijk voor de programmering, kreeg de afzegging aan het begin van de zondagmiddag te horen. „Alles leek de afgelopen dagen in orde en zaterdag was er nog geen vuiltje aan de lucht. De trucks met apparatuur zijn al gearriveerd in Weert en alles stond al klaar voor de show. Koortsachtig overleg heeft voor ons niets meer opgeleverd, we kunnen hooguit het programma enigszins aanpassen.”

Rowwen Hèze

Door de afwezigheid van Sting schuift Nile Rodgers met zijn band Chic door naar de positie van festivalafsluiting. Doordat er hierdoor een extra plek beschikbaar komt op het hoofdpodium, verhuist Rowwen Hèze van de tent naar deze grote bühne. Dit is het enige alternatief dat we op deze korte termijn voor elkaar konden krijgen.”

De afgelopen week werd al gevreesd dat het optreden niet zou doorgaan. De voormalige zanger van The Police heeft last van een virus en zegde eerdere shows al af. Eerder moest ook al de headliner van de eerste festivaldag - Snow Patrol - verstek laten gaan. Toto verving deze groep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →