Max Verstappen mist podiumplek door onbesuisde actie van Vettel

Print
Max Verstappen mist podiumplek door onbesuisde actie van Vettel

Afbeelding: REUTERS/AD

Max Verstappen is zondag na een spectaculaire race als vijfde geëindigd bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. Lewis Hamilton won op Silverstone.

De strijd vooraan tussen Lewis Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas was lang niet zo dramatisch als de gevechten die Max Verstappen had met Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Het was uiteindelijk de Duitser die zijn zenuwen niet onder bedwang had. Hij verremde zich en duwde Verstappen de grindbak in. Die zag daarmee zijn podiumplek in rook opgaan. ,,What the fuck’’, liet Verstappen via de boordradio horen. De Limburger moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek.

Een episch openingsgevecht tussen Charles Leclerc, op plek drie gestart, en Max Verstappen vanaf plek vier. De twee wisselden diverse keren van positie, ook dankzij een snellere pitstop van Red Bull voor de jonge Limburger. Op de baan pakte Leclerc die positie echter weer terug. Verstappen kon er ondanks verwoede pogingen niet voorbij. Toen Antonio Giovinazzi zijn Alfa in de grindbak parkeerde en er een safety car aan te pas kwam, dook Verstappen de pit in. Hij liet harde banden monteren net als Leclerc een ronde later. Daardoor pakte Verstappen de vijfde plek en had hij eindelijk Leclerc achter zich gelaten.

Daarna begon de achtervolging op Sebastian Vettel voor een plekje op het podium. Met in het achterhoofd de wetenschap dat de nummer twee in de race, Valtteri Bottas, nog naar binnen moest voor een verplichte pitstop leek de tweede plek zelfs binnen bereik.

In ronde 38 kwam dat gevecht tot een dramatische climax. Verstappen haalde Vettel in voor plek drie en de Duitser remde daarna te laat voor de volgende bocht. Met als gevolg dat Vettel vol bij Verstappen achterin crashte. De Limburger vloog daarop de grindbak in, maar kon nog net weer de baan op komen. Een podiumplek was vanaf dat moment buiten bereik van Verstappen die via de boordradio ‘what the fuck’ liet horen na de inschattingsfout van Vettel. De Duitser kreeg na de crash een tien seconden tijdstraf.

Lees verder onder het Twitterbericht.

Hamilton reageerde in de openingsfase het meest alert tijdens de safety car situatie. Door zijn snelle pitstop verschalkte hij zijn teamgenoot Bottas. Voor Hamilton dus de zesde zege in eigen land, een nieuw record.