Bizar ongeval: Baanwielrenner doorboord door stuk hout in Gent

Print
Bizar ongeval: Baanwielrenner doorboord door stuk hout in Gent

Lorenzo Gobbo. Afbeelding: Screenshot Twitter

Lorenzo Gobbo is zondag gewond geraakt bij een incident in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. De jonge Italiaan werd bij een val doorboord door een groot stuk hout, nadat een plank loskwam op de wielerbaan in Gent.

Gobbo is inmiddels geopereerd. Het voorval speelde zich af tijdens het EK baanwielrennen voor jongeren. Gobbo nam deel aan de scratch, maar haalde nooit de eindsprint. De Italiaan kwam ten val en werd gespiest door een stuk hout. Gobbo, die bij bewustzijn bleef, werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis in Gent. Daar ging hij onder het mes. ,,Het was verschrikkelijk”, zegt zijn vader Gianni. ,,Het gebeurde recht voor mijn neus.”

Frank Glorieux, directeur van de Wielerbond Vlaanderen reageert geschokt op het voorval. ,,Het is een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden”, vertelt hij. ,,Toen Gobbo onderuit ging, kwam zijn fietspedaal waarschijnlijk met een enorme druk neer op de houten vloer, waardoor een grote splinter loskwam. Dat stuk hout - meer dan 40 centimeter lang - doorboorde Gobbo vervolgens door zijn zij.”

Bizar ongeval: Baanwielrenner doorboord door stuk hout in Gent
Gobbo kreeg alvast een kaartje van enkele deelnemers. Foto: Frank Glorieux

De toestand van de renner is stabiel, laat Glorieux weten. De splinter heeft Gobbo zijn longen en zijn dijbeen doorboord. Gobbo verkeert momenteel niet in levensgevaar. ,,Hij ligt momenteel op de intensive care, maar het gaat beter. Hij moet wel minstens twee weken ter observatie in het ziekenhuis blijven”, zegt pa Gobbo. Toen bleek dat zijn toestand stabiel was, ging het EK weer verder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →