Negen doden bij ongeluk sportvliegtuig Zweden

Print
Negen doden bij ongeluk sportvliegtuig Zweden

Bij een crash met een sportvliegtuig in het Zweedse Umea zijn zondag alle negen inzittenden om het leven gekomen.

Volgens Zweedse media haperde het vliegtuigje bij het opstijgen waarna het neerstortte in de rivier die door de stad loopt. De toedracht is nog onbekend.

Het vliegtuigje steeg even na half twee zondagmiddag op, en sloeg zo’n veertig minuten later alarm. Vlak daarna stortte het neer, net ten zuiden van de landingsbaan. Volgens getuigen zouden sommige inzittenden uit het vliegtuigje gesprongen zijn voordat het een duikvlucht maakte.

Het treinverkeer in de omgeving is stilgelegd. Hulpdiensten zijn ter plaatse. De brandweer vreest voor ontploffingen omdat het vliegtuigje nog vol met kerosine zit. Het vliegtuigwrak ligt deels aan de oever. ,,We hebben een plek geopend waar psychologische bijstand kan worden verleend aan mensen die daar behoefte aan hebben’’, aldus een woordvoerder tegen lokale media.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →