Onderzoek op Eindhoven Airport na ‘informatie vanuit België’: veel passagiers moesten in vliegtuig blijven

Print
Onderzoek op Eindhoven Airport na ‘informatie vanuit België’: veel passagiers moesten in vliegtuig blijven

Marechaussee voor Eindhoven Airport. Afbeelding: Bert Jansen/ED

Op last van Belgische autoriteiten is op Eindhoven Airport onderzoek gedaan door de Koninklijke Marechaussee. De aankomsthal werd daarvoor zondag enige tijd afgesloten.

Veel passagiers moesten in hun vliegtuig blijven zitten. Wat er precies is onderzocht en waarom dit gebeurde, willen betrokken instanties niet zeggen.

,,We hebben vanmiddag informatie gekregen vanuit België en naar aanleiding daarvan hebben we onderzoek gedaan”, zegt een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee cryptisch. ,,De bevindingen hebben we teruggekoppeld aan de Belgen.”

Volgens getuigen is er na de afsluiting van het vliegveld iemand onder escorte van de Marechaussee en politiehelikopter naar de Belgische grens gebracht. Autoriteiten willen daar niets over zeggen. Ook Eindhoven Airport en de politie delen geen informatie.

Omroep Brabant meldde dat er een melding zou zijn binnengekomen over een Belgische man die het doelwit zou zijn van zware criminelen. Omdat hij op dat moment op de luchthaven zou zijn om iemand op te pikken, rukten politie en marechaussee uit. Volgens de omroep is de Belg op de luchthaven opgespoord en overgedragen aan de Belgische autoriteiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen