Facebook blijft grootste sociale medium in Limburg

Print
Facebook blijft grootste sociale medium in Limburg

Afbeelding: Getty Images

Ondanks teruglopende gebruikersaantallen en het verwijderen van nepprofielen blijft Facebook het grootste sociale medium in Limburg. Instagram zit nog steeds in de lift in deze provincie.

Het aantal Facebook-accounts in Limburg is opnieuw gedaald. In 2018 telde deze provincie nog 656.000 profielen, dit jaar zijn het er nog 621.500. Dat blijkt uit cijfers van het Venlose adviesbureau Social Dutch. De krimp werd vorig jaar ingezet, onder meer vanwege het effect van de negatieve berichtgeving over een groot privacy-schandaal. Het verval lijkt zich nu door te zetten. Toch blijft Facebook met afstand het grootste sociale medium in Limburg. Omgerekend naar inwonersaantallen, beschikt 56% over een account. Het landelijk gemiddelde ligt op 54%.

Gemeenten

De gemeente met de hoogste ‘Facebook-dichtheid’ in Limburg is Maastricht. Daar beschikt 78% over een profiel. Heerlen (60%) volgt op gepaste afstand. De gemeente Eijsden-Margraten scoort relatief gezien het laagst: 43% beschikt daar over een account. Ook Meerssen en Mook en Middelaar (beiden 45%) scoren onder het gemiddelde. Landelijk zijn er 9.275.900 Facebook-profielen, aldus Social Dutch. Facebook schat zelf in dat zo’n 7% van de gebruikers een dubbel of vals profiel heeft.

Instagram

Instagram is in Limburg nog steeds in opmars. Het aantal gebruikers steeg in deze provincie naar 31%. Ook hier is Maastricht koploper met een score van 39%. Venlo en Beek zitten met 35% precies op het landelijke gemiddelde. In Mook en Middelaar en Vaals (beiden 23%) is het sociale medium het minst populair.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen