Video: Man gewond afgevoerd na explosie en brand in woning Kerkrade

Print

Woningbrand in Kerkrade . Video: Track’88

Kerkrade / Eygelshoven -

Bij een explosie en een brand in een woning in Kerkrade is maandag een man gewond geraakt.

Het slachtoffer is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. De brand is inmiddels geblust. Een aangrenzend appartement heeft rookschade opgelopen. Vijftien bewoners zijn opgevangen in het wijkzorgcentrum Klingnullet.

Het vuur ontstond op de derde verdieping van een appartementencomplex aan de Bosveldstraat. De kat van de bewoner is in veiligheid gebracht.

Video: Man gewond afgevoerd na explosie en brand in woning Kerkrade
Foto: Track’88

Het wooncomplex is uit voorzorg ontruimd. Ook is een deel van de straat afgezet. De brandweer heeft het vuur meerdere voertuigen bestreden.

De politie is inmiddels met een onderzoek gestart.

Het appartementencomplex is eigendom van HeemWonen. De brandweer controleert de bouwkundige staat van de omliggende panden. Zodra deze in orde wordt bevonden, kunnen de bewoners naar hun woning terugkeren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen