Festival

ParkCity Live wil uitbreiden

Print
ParkCity Live wil uitbreiden

ParkCity Live was dit jaar opnieuw uitverkocht. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen -

ParkCity Live duurt komend jaar wellicht drie in plaats van twee dagen. Een andere optie is volgens festivaldirecteur Hans Paul Nieskens om het evenement uit te smeren over twee weekenden.

Het festival in Heerlen viert volgend jaar zijn tweede lustrum. De negende editie was afgelopen maand volledig uitverkocht. De kaartverkoop voor het tweedaagse festival start altijd in januari. Dit keer waren alle 35.000 beschikbare kaarten binnen twintig minuten uitverkocht. De vier voorgaande edities was dat ook al het geval. Nieskens overweegt nu om het festival met een dag uit te breiden of om het wellicht uit te spreiden over twee weekenden.

„Volgend jaar bestaan we tien jaar en wellicht is het dan eens mooi om eenmalig extra groots uit te pakken. We hebben gesproken met de verantwoordelijke Heerlense wethouder Jordy Clemens en hij ziet dit ook wel zitten. Wat het moet worden, of 1 extra dag op vrijdagavond 3 juli of een extra weekend, zaterdag en zondag 11 en 12 juli, is nu onderwerp van gesprek”, aldus Nieskens.

Kaarten

„De run op kaarten is ieder jaar enorm en we merken dat de vraag groot blijft, ondanks dat we zijn uitverkocht. Meer bezoekers per dag op dit terrein is geen optie. Dat laat de vergunning niet toe en wil ik ook niet. Het moet wel iedere showdag intiem en gezellig blijven. De ziel van het festival zit zeker ook in de unieke locatie. Daar moet je niks aan veranderen.”

Wanneer de knoop wordt doorgehakt over een uitbreiding van ParkCity Live is nog niet bekend. Begin september zijn er vervolg gesprekken met de gemeente. Volgens Nieskens moet er uiterlijk eind oktober duidelijkheid zijn. „Anders krijgen we het niet meer geregeld met artiesten en leveranciers.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →