BOSPOP

Afsluiter Bospop: hitmachine Nile Rodgers draait op volle toeren

Print
Afsluiter Bospop: hitmachine Nile Rodgers draait op volle toeren

Nile Rodgers op Bospop Afbeelding: Harry Heuts

Weert -

RECENSIE - Het is wel een mannetje, die Nile Rodgers. Dat hij zo ongeveer met alle grote artiesten op de aardbol heeft samengewerkt, is ondertussen wel bekend. En voor de mensen die het nog niet weten: Nile Rodgers vertelt het maar wát graag. In zijn vuistje heeft hij misschien wel stiekem gelachen. Sting niet op Bospop…Nile Rodgers uiteindelijk de hoofdact. De een zijn dood is de ander zijn brood...

De Amerikaanse gitaargod uit New York mocht zondagavond met zijn band Chic de 39e editie van popfestival Bospop in Weert met een show vol funk en disco afsluiten. Zijn speeltijd werd meteen opgetrokken en dat kwam zijn set uiteindelijk alleen maar ten goede. De bühne was met glitterballen en discolichten bijna een make-over van de legendarische en roemruchte danstempel Studio 54 in het hart van New York. De exclusieve club waar de jet set van de Big Apple en alle grote sterren feest kwamen vieren. Hij begint zijn optreden in Weert met een praatje. Dat hij het erg vindt dat Sting – waar hij uiteraard óók muziek mee gemaakt heeft – ziek thuis zit. “Maar Sting zou niet anders gewild hebben dan dat we er hier een dansfeestje van maken.”

Lees ook: Sting doet een Amy Winehouseje: ‘Ik ga er van uit dat ik de eerste headliner voor volgend jaar binnen heb’

The Hitmaker

Het is de opmaat naar de eerste grote hit van Chic: Dance, dance, dance (Yowsah yowsah yowsah). Wat dan volgt is een aaneenschakeling van wereldhits. Van Chic zelf en van alle artiesten waar Nile Rodgers (66) als gitarist, producer, tekstschrijver of arrangeur bij betrokken was. Met zijn legendarische elektrische gitaar Fender Stratocaster vintage 59’ – beter bekend als ‘The Hitmaker’ heeft hij ze voorzien van het typische Chic-sausje.

Niet stil staan

Het publiek hoeft geen moment stil te staan. De toeschouwers zijn gebleven en niet afgedropen na het slechte nieuws over Sting. Ze krijgen er geen spijt van. Medleys met bekende liedjes van Diana Ross en Madonna. Duran Duran, David Bowie, Sister Sledge en Get lucky van Daft Punk en Pharell Willams. Nile Rodgers doet ze allemaal. Zelden kwam in anderhalf uur tijd zo veel bekend materiaal voorbij. Tussendoor vertelt Nile Rodgers – die een alcohol- en drugsverslaving te boven kwam én genezen is van kanker - nog maar eens dat het toch wel fantastisch is dat hij met deze artiesten in de studio stond. Oké, dan nog maar een hitje. Om het vooral niet af te leren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen