Loods in Herkenbosch waar cocaïnelab werd aangetroffen gaat jaar op slot

Print
Loods in Herkenbosch waar cocaïnelab werd aangetroffen gaat jaar op slot

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Herkenbosch -

Een loods aan de Veldweg in Herkenbosch, waar in mei een cocaïnelab werd aangetroffen, gaat op last van burgemeester De Boer van Roerdalen een jaar op slot.

De politie viel de loods in mei van dit jaar binnen er trof er een cocaïnewasserij en -drogerij met meerdere vaten chemische vloeistoffen aan. Volgens een woordvoerder van de politie werd de cocaïne in vloeibare vorm binnengebracht en door een chemisch proces teruggebracht tot poedervorm. Hierbij werd gebruikgemaakt van magnetrons, warmtelampen en kachels. De cocaïne werd in de loods gedroogd, geperst en voorzien van unieke afdrukken om zo de harddrugs klaar te maken voor illegale verkoop.

De politie kan niet zeggen hoelang dit cocaïnelab in gebruik is geweest voordat het werd ontdekt bij de inval op 19 mei. De cocaïne werd aangetroffen in verschillende vormen met een totaalgewicht van ruim vijftien kilogram. In dezelfde loods werd vervolgens op 12 juni een hennepkwekerij met 973 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen.

De sluiting van het pand, tot 11 juli 2020, gebeurt op grond van de Opiumwet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen