Weerter zusjes Klomp in Nationaal Juniorenteam Lifesaving

Print
Weerter zusjes Klomp in Nationaal Juniorenteam Lifesaving

De zusjes Klomp gaan naar het EK lifesaving in Riccione. Afbeelding: Reddingsbrigade Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Afgelopen weekend vonden in Kamperland de Open Nederlands Kampioenschappen Lifesaving Ocean plaats. Tevens de laatste selectiewedstrijd voor plaatsing voor de selectie van het Nederlands team Lifesaving. De zusjes Danique en Dyonne Klomp uit Weert wisten zich te plaatsen voor het Nederlands team en gaan later dit jaar naar het EK in Italië.

Zo’n 150 lifesavers uit binnen- en buitenland streden om het edelmetaal aan de Zeeuwse kust. Op het eerste onderdeel (Board race) was er al meteen Weerts succes. Dyonne Klomp kwam als eerste uit het water en mag zich Nederlands kampioen noemen, gevolgd door de Goudse Renske Dalhuisen en door haar zus Danique Klomp die een bronzen plak veroverde. Op het onderdeel Beach sprint haalden de zusjes Klomp beide de finale, met voor Danique een vierde en Dyonne een zesde plaats. Op het onderdeel surfrace, waarbij de zwemmers een parcours afleggen van 400 meter, behaalde Danique Klomp zilver. Dyonne eindigde hier als zesde. Op de afsluitende mix relay, een onderdeel waarin de dames zwemmen en boarden en de heren ski en hardlopen voor hun rekening nemen, wist de Weerter ploeg van vier lifesavers een zesde plaats te behalen in een veld van tien ploegen.

De 16-jarige Danique Klomp en de 14-jarige Dyonne Klomp wisten met hun prestaties een plek in het Nederlands lifesaving team veilig te stellen. Zij vertegenwoordigen, samen met de andere geselecteerde zwemmers en zwemsters, Nederland in september op het Europese Kampioenschap lifesaving in het Italiaanse Riccione.