Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Tian uit de Provence: slow cooking zonder poespas

Bon Appetit

Tian uit de Provence: slow cooking zonder poespas

Snel, makkelijk, gezond en overheerlijk. Afbeelding: Johan van de Beek

Vandaag maken we een klassiek ovengerechtje met groente, knoflook, tijm en geitenkaas. Deze tian uit de Provence past eigenlijk overal bij. Bij ons thuis is het een vaste gast op tafel tijdens de barbecue.

Misschien herkent u dit.

U gaat op vakantie. Een groot deel van de voorpret bestaat uit het bestuderen van boekjes of folders over het land of de streek waar u naar toe gaat. Meestal staan daar ook hoofdstukjes in over de culinaire specialiteiten ter plekke. En als je eenmaal daar, op de bestemming, bent, zoek je je soms suf op menukaarten. Nergens te krijgen. Dat toetje, drankje of gerechtje waar iedereen het over heeft, blijkt een stuk minder populair of wijdverspreid dan werd voorgespiegeld.

Soms ...