Groningse trein helpt in Limburg tijdens vierdaagse

Print
Groningse trein helpt in Limburg tijdens vierdaagse

De ‘hulptroepen’ uit het Noorden op weg naar station Venlo. Afbeelding: Arriva

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Limburgers die met de trein naar de Nijmeegse Vierdaagse reizen, moeten niet vreemd opkijken als er een Friese of Groningse trein voor hun neus stopt.

Regionale spoorvervoerder Arriva heeft namelijk vier treinen uit de noordelijke provincies naar Limburg gehaald om tijdelijk een extra vierdaagsedienstregeling te rijden. „Vorig jaar zijn Limburgse treinen naar Leeuwarden gebracht om te helpen tijdens Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018, nu is het andersom”, legt een woordvoerster van Arriva uit.

Het bedrijf heeft dagelijks ongeveer twintig man extra personeel aan het werk om wandelaars en feestvierders van en naar het evenement te vervoeren.

Doorrijden

De extra treinen pendelen tussen Venray en Nijmegen. Volgens de woordvoerster is er overwogen om de treinen ook door te laten rijden naar Venlo en Roermond. De voorbije jaren heeft de praktijk echter geleerd dat bezoekers vooral op het traject tot Venray de trein nemen.

Kwartierdienst

Van dinsdag tot en met donderdag rijdt er van half vier tot tien uur ’s avonds een kwartierdienst in plaats van de gebruikelijke halfuursdienst vanuit Venray naar Nijmegen. Op de slotdag van de vierdaagse wordt er al vanaf half elf ’s morgens elk kwartier gereden. In de nachtelijke uren vertrekt er tot iets voor zessen ’s morgens elk uur een trein vanuit Nijmegen naar Venray.